Onderhoud


Bij het onderhoud van de motor is het noodzakelijk om van diagnose apparatuur gebruik te maken. Bijvoorbeeld om het ABS te spoelen. Met de software kunnen in de ABS pomp diverse afsluiters worden opengezet, waardoor ook daadwerkelijk alle remvloeistof in de pomp ververst wordt.

Een ander voorbeeld is het synchroon stellen van de gaskleppen. De ECU zorgt er normaal gesproken voor dat er voortdurend een correctie van de gaskleppen wordt uitgevoerd. Met de software kunnen de gaskleppen tijdelijk in een vaste stand worden geparkeerd, zodat de ECU even geen correctie uitvoert. Na het synchroon stellen wordt deze parkeerstand opgeheven en draagt de ECU zorg voor een soepele loop, ook bij koude motor. Het is raadzaam om daarna de adapterwaarde te resetten.

Bij het vervangen van een tanklint en het kalibreren van ESA is diagnose software nodig. In tegenstelling tot de standaard gereedschapset van vroeger zijn in de huidige tijd steeds vaker elektronische hulpmiddelen noodzakelijk. Alleen al om het servicelampje te resetten.